Home
Doelstelling
Missies 2003
Missies 2004
Missies 2005
Missies 2006
April 2007
1e Lustrum 2008
NCDO project 2009-2011
Bim-Bam
Promotie
Vrienden

Nieuws
Updates
Foto's
Foto's 2

Dean Gorré:
"Ik steun Stimesur"Brief van Dean Gorré

BIM BAM ondersteund project Stimesur / Revasur

De stichting Bim Bam is in 1965 door vertegenwoordigers van de drie grote kerken in Purmerend opgericht. Sinds die tijd worden veel liefdadige activiteiten ondersteund, de hiervoor benodigde gelden worden verkregen door o.a. het ophalen van kleding.

Geslaagd!
De eerste groep geslaagde cursisten

De Stichting Stimesur is blij met door de BIM BAM verstrekte financiƫle bijdrage, waardoor het mogelijk is het pasgestarte gezamenlijke project tussen RevaSur en Stimesur te consolideren. Binnen dit project worden twee doelen gerealiseerd. Het eerste doel is het opleiden van minder valide personen tot monteur en/of technicus. De basis cursus revalidatietechniek bestaat uit de vakken; aanpassingen maken aan hulpmiddelen, meetkunde, passen, afstellen hulpmiddelen, houtbewerking, lassen, bankwerken, zandstralen en spuiten en het rijklaar maken van rollend materieel. Door deze opleiding hebben de deelnemers een grotere kans op werk in de krappe Surinaamse arbeidsmarkt.

Het tweede doel is het, aan minder bedeelden, beschikbaar stellen van revalidatiemiddelen zoals; rollators, krukken en rolstoelen. Om dit te bereiken worden activiteiten zoals onderhoud, reparatie, training, distributie en het verzamelen van defecte hulpmiddelen ondernomen.

Container

In juni is er met medewerking van de BIM BAM en ter ondersteuning van het project een containertransport met medische hulpmiddelen naar Suriname gerealiseerd. Tevens zijn er veel stomahulpmiddelen vervoerd. In Suriname is hier een groot tekort aan, de middelen worden via de ziekenhuizen aan de minder bedeelde patiƫnten beschikbaar gesteld.

De container is in juli aangekomen en inmiddels gelost, de medische artikelen zijn ook al gedeeltelijk gedistribueerd. Zonder de bijdrage van de BIM BAM had het project en de verstrekking stomahulpmiddelen pas in 2012 of 2013 kunnen starten.

Sponsors:

Vrije Zendingshulp

Waterlandziekenhuis

Exclusive Search & Interim Management

Flying on trusted Wings

Creating and Caring... for Life

Sanofi

We improve healthcare

Gorré Industrial Developments

Easy Food Comany

WTS Benelux

Uw logo hier?Valid XHTML 1.0 Transitional